Viltconsommé

Viltconsommé
Foto: TV4

Viltconsommé

11 ingredienser

En spännande viltconsommé med lite chèvre, skogschampinjoner och persilja på toppen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Torr sherry, Inocente, Fino sherry från Valdespino.

Ingredienser

portioner
  • 6 dl Campbells Classic Consommé [2 burkar à 3 dl]
  • 3 dl vatten
  • 2-3 msk viltfond
  • 2 msk torr sherry
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 100 g skogschampinjoner, skivade
  • smör, till stekning
  • 100 g chèvreost
  • 1 knippe persilja, hackad
  • vitt bröd

Gör så här

  1. Blanda consommén, vattnet, fonden och sherryn i en gryta och låt den koka långsamt i 20 minuter.
  2. Smaka av den med lite extra salt, peppar och sherry om det behövs.
  3. Stek champinjonerna i lite smör i en varm panna och krydda med salt och peppar.
  4. Skär chèvren i tunna skivor.
  5. Häll upp consommén i skålar eller i några cocktailglas.
  6. Lägg i champinjonerna och en skiva chèvre.
  7. Toppa till sist med hackad persilja.
  8. Servera gärna med en bit bröd till, så att man kan suga upp det sista.