Toast Skagen med brynt smör

Pågen Toast Skagen med brynt smör
Foto: Köket
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Toast Skagen med brynt smör

12 ingredienser

30 min

En klassisk Toast Skagen är väl ändå bästa förrätten till nyårsmiddagen? Här gör vi den snäppet godare med lite smak av brynt smör och lagrad ost.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor formfranska
  • ca 250 g skalade räkor (eller 500 g räkor med skal)
  • 1 dl prästost, riven
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 kruka dill, hackad
  • 1 msk färsk pepparrot, riven
  • salt
  • citron, saften

Servering

  • 50 g smör, brynt
  • färsk dill
  • citron, i klyftor

Gör så här

  1. Skala räkorna om du köpt räkor med skal, eller häll av lagen om du köpt räkor i lag. Lägg i en sil eller durkslag så de får rinna av lite. Grovhacka sedan räkorna och lägg i en skål. Blanda blanda med riven ost, majonnäs och crème fraiche. Smaka upp med riven pepparrot, finhackad dill, salt och lite citronsaft.
  2. Rosta bröden i smör i en stekpanna så de blir krispiga och fina. Toppa med skagenröran, ringla över lite brynt smör, lägg på en kvist dill och servera med en klyfta citron.