• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Toast skagen - Fredrik Erikssons recept

8 röster
20 m
4
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g räkor, färska med skal
  • 2 äggulor
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2,5-3 dl matolja
  • salt
  • cayennepeppar
  • 40 g smör
  • 4 toast
  • 20-50 g löjrom
  • dill
  • 1 citron

Gör så här

  1. Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. Slå sedan på oljan i fin stråle och smaksätt med salt och cayennepeppar.
  2. Skala räkorna och hackad dem mycket grovt. Blanda ner räkorna med ca 1 dl majonnäs, beroende på hur du önskar konsistensen.
  3. Smörstek toasten gyllenbruna och lägg sedan på räkröran.
  4. Bred ut löjrommen ovanpå och toppa med en dillvippa. Servera med citron.
27 september 2019