Toast skagen - Fredrik Erikssons recept

8 röster
20 m
4

”Det finns många varianter av toast skagen, men det viktigaste är att räkorna och majonnäsen håller mycket god kvalitet. Några gillar att ha pepparrot i, många har i dill, citron är gott, men tänk alltid på fina råvaror.” /Fredrik Eriksson

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g räkor, färska med skal
  • 2 äggulor
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2,5-3 dl matolja
  • salt
  • cayennepeppar
  • 40 g smör
  • 4 toast
  • 20-50 g löjrom
  • dill
  • 1 citron
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. Slå sedan på oljan i fin stråle och smaksätt med salt och cayennepeppar.
  2. Skala räkorna och hackad dem mycket grovt. Blanda ner räkorna med ca 1 dl majonnäs, beroende på hur du önskar konsistensen.
  3. Smörstek toasten gyllenbruna och lägg sedan på räkröran.
  4. Bred ut löjrommen ovanpå och toppa med en dillvippa. Servera med citron.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...