Toast skagen - Fredrik Erikssons recept

Toast skagen - Fredrik Erikssons recept
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Toast skagen - Fredrik Erikssons recept

8

4 steg att laga

12 ingredienser

20 m

”Det finns många varianter av toast skagen, men det viktigaste är att räkorna och majonnäsen håller mycket god kvalitet. Några gillar att ha pepparrot i, många har i dill, citron är gott, men tänk alltid på fina råvaror.” /Fredrik Eriksson

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g räkor, färska med skal
  • 2 äggulor
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2,5-3 dl matolja
  • salt
  • cayennepeppar
  • 40 g smör
  • 4 toast
  • 20-50 g löjrom
  • dill
  • 1 citron

Gör så här

  1. Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. Slå sedan på oljan i fin stråle och smaksätt med salt och cayennepeppar.
  2. Skala räkorna och hackad dem mycket grovt. Blanda ner räkorna med ca 1 dl majonnäs, beroende på hur du önskar konsistensen.
  3. Smörstek toasten gyllenbruna och lägg sedan på räkröran.
  4. Bred ut löjrommen ovanpå och toppa med en dillvippa. Servera med citron.
TIPS!
läs mer
Vad är blått vin

Vad är blått vin?

Vad är egentligen blått vin - och hur smakar det?

Läs mer