• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Toast skagen - Fredrik Erikssons recept

Toast skagen - Fredrik Erikssons recept
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Toast skagen - Fredrik Erikssons recept

4 steg att laga

12 ingredienser

20 m

”Det finns många varianter av toast skagen, men det viktigaste är att räkorna och majonnäsen håller mycket god kvalitet. Några gillar att ha pepparrot i, många har i dill, citron är gott, men tänk alltid på fina råvaror.” /Fredrik Eriksson

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g räkor, färska med skal
  • 2 äggulor
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2,5-3 dl matolja
  • salt
  • cayennepeppar
  • 40 g smör
  • 4 toast
  • 20-50 g löjrom
  • dill
  • 1 citron

Gör så här

  1. Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. Slå sedan på oljan i fin stråle och smaksätt med salt och cayennepeppar.
  2. Skala räkorna och hackad dem mycket grovt. Blanda ner räkorna med ca 1 dl majonnäs, beroende på hur du önskar konsistensen.
  3. Smörstek toasten gyllenbruna och lägg sedan på räkröran.
  4. Bred ut löjrommen ovanpå och toppa med en dillvippa. Servera med citron.