Toast med smak av fjäll och kust

toast med smak av fjäll och kust
Foto: Tv4

Toast med smak av fjäll och kust

30

5 steg att laga

11 ingredienser

1 h

En läcker toast med en krämig röra på räkor och renkött. En riktigt festlig förrätt!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 skiva norskt Lantbröd
  • 20 g smör
  • 200 g crème fraîche
  • 1 msk pepparrot, på tub
  • 2 krm salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 1 dl färsk dill, finhackad
  • 100 g löjrom (eller sikrom)
  • 500 g räkor med skal
  • 80 g rökt/gravat reninnanlår
  • 1 stjälk salladslök, finhackad

Gör så här

  1. Skär bort kanterna på brödet och stek i smöret i en ”grillpanna” tills de är gyllenbruna på båda sidor. Lyft sedan ur och låt svalna.
  2. Blanda crème fraiche, pepparrot, salt, peppar och nästan all dill.
  3. Skala räkorna och skär i mindre bitar. Lägg ner räkorna och det finhackade renköttet i crème fraicheblandningen.
  4. Lägg en klick rom på toppen av blandningen.
  5. Finhacka salladslöken och garnera med resten av dillen.
TIPS!
läs mer
Pasta med mangold, parmesan och valnötter

Laga mat på nyårsresterna

Ta tillvara på alla rester i kylskåpet - massor av tips!

Läs mer