Toast med smak av fjäll och kust

21 röster
1 h
4

En läcker toast med en krämig röra på räkor och renkött. En riktigt festlig förrätt!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 skivor Norskt Lantbröd
  • 20 g smör
  • 200 g crème fraiche
  • 1 msk pepparrot på tub
  • 2 krm salt
  • 0,5 tsk vitpeppar, malen
  • 1 dl färsk dill, finhackad
  • 100 g löjrom eller sikrom
  • 500 g räkor med skal
  • 80 g rökt/gravat reninnanlår
  • 1 stjälk salladslök, finhackad

Gör så här

  1. Skär bort kanterna på brödet och stek i smöret i en ”grillpanna” tills de är gyllenbruna på båda sidor. Lyft sedan ur och låt svalna.
  2. Blanda crème fraiche, pepparrot, salt, peppar och nästan all dill.
  3. Skala räkorna och skär i mindre bitar. Lägg ner räkorna och det finhackade renköttet i crème fraicheblandningen.
  4. Lägg en klick rom på toppen av blandningen.
  5. Finhacka salladslöken och garnera med resten av dillen.
7 augusti 2018

Laddar fler recept