Toast med räkröra och krossade ostbågar

45 röster
40 m
4

En spännande förrätt med krämig räkröra och krossade ostbågar på en liten toastbakelse.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken
40 m
4
4 portioner

Du behöver

Räkröra

  • 90 g färskost
  • 4 dl crème fraîche
  • 4 msk gräslök, hackad
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 1-2 klyfta vitlök, hackad
  • 200 g räkor
  • 0,5 dl prästost, riven
  • salt
  • peppar

Färskoströra

  • 1 dl crème fraîche
  • 30 g färskost

Servering

  • 12 skiva formfranska
  • ca 20 ostbågar
  • 4 dillkvistar, till garnering

Gör så här

  1. Räkröra
    Blanda ihop färskost, crème fraiche, gräslök, rödlök, vitlök, räkor och riven prästost i en bunke. Smaka av med salt och peppar efter tycke och smak.
  2. Färskoströra
    Blanda crème fraiche och färskost så att den blir lätt att bre ut runt kanterna på toasten.
  3. Servering
    Stansa ut brödet till rundlar med passande form (alt pepparkaksform). Rosta brödet lätt så att de får en gyllenbrun yta. Lägg räkröran mellan tre toastskivor så det blir två lager med röra. Bred färskoströran runt kanterna på toastbakelsen, krossa ostbågarna och strö runt kanterna. Avsluta med en dillkvist i mitten.
14 september 2016