Toast med räkröra och krossade ostbågar

Toast med räkröra och krossade ostbågar
Foto: TV4

Toast med räkröra och krossade ostbågar

Av: Andreas - Sunne

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

40 m

En spännande förrätt med krämig räkröra och krossade ostbågar på en liten toastbakelse.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Räkröra

  • 90 g färskost
  • 4 dl crème fraîche
  • 4 msk gräslök, hackad
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 1-2 klyftor vitlök, hackad
  • 200 g räkor
  • 0,5 dl prästost, riven
  • salt
  • peppar

Färskoströra

  • 1 dl crème fraîche
  • 30 g färskost

Servering

  • 12 skivor formfranska
  • ca 20 ostbågar
  • 4 dillkvistar, till garnering

Gör så här

Räkröra

  1. Blanda ihop färskost, crème fraiche, gräslök, rödlök, vitlök, räkor och riven prästost i en bunke. Smaka av med salt och peppar efter tycke och smak.

Färskoströra

  1. Blanda crème fraiche och färskost så att den blir lätt att bre ut runt kanterna på toasten.

Servering

  1. Stansa ut brödet till rundlar med passande form (alt pepparkaksform). Rosta brödet lätt så att de får en gyllenbrun yta. Lägg räkröran mellan tre toastskivor så det blir två lager med röra. Bred färskoströran runt kanterna på toastbakelsen, krossa ostbågarna och strö runt kanterna. Avsluta med en dillkvist i mitten.