Getostfyllda smördegspajer

Foto: Fredrik Sandin Carlson
Getostfyllda smördegspajer
9 ingredienser
Läckra små getostpajer.
Andra goda fyllningar är:
- Smörfräst mangosl och grillad röd paprika
- Ost och gräslök
- Pesto och körsbärstomat
Ingredienser
- 1 förp smördeg
- 4 ägg
- 4 dl mjölk
- 0,5 msk rosmarin
- 3 klyftor vitlök, finhackad
- salt
- vitpeppar
- 250 g chèvre (getost)
- 1 dl pinjenötter
Gör så här
- Tryck ut smördegen i små formar. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop ägg, mjölk, rosmarin, vitlök, salt och peppar. Fyll formarna till 2/3, lägg en bit chèvre överst och grädda i ca 8 min.
- Rosta under tiden pinjenötterna i torr het panna som du skakar hela tiden, så att de blir jämnt rostade. Strö nötterna över de färdiggräddade pajerna.