Räkor med krispig vitlök, kaffir limeblad och chili

Räkor med krispig vitlök, kaffir limeblad och chili
Foto: tv4
Tina Nordström symk
Tina Nordström symk

Räkor med krispig vitlök, kaffir limeblad och chili

4

7 ingredienser

15 min

Heta räkor med vitlök, chili och kaffir limeblad. Frukten litchi får steka med i pannan för ännu godare smak.

Ingredienser

portioner4
  • 12-16 stora räkor med skal
  • 4-6 klyftor vitlök, skalade
  • 2 röda birds eye chili
  • 8-10 litchis, skalade
  • 4-6 limeblad
  • 1 tsk farinsocker (eller rörsocker)
  • 2 msk kokosolja (eller matolja)

Gör så här

  1. Hacka vitlök grovt, skiva chili tunt. Hetta upp oljan i en stekpanna eller wok.
  2. Bryn vitlöken krispig i oljan och tillsätt hackad chili.
  3. Strimla kaffir limeblad fint . Kärna ur litchi och och dela i kvartar.
  4. Lägg ner räkor i stekpannan och tillsätt kaffir limebladen, litchifrukten samt sockret.
  5. Bryn det hela på hög värme ett par minuter tills räkorna är genomstekta och lägg upp på tallrikar, servera med t ex en fräsch sallad och limeklyftor att pressa över rätten.