Räk- och avokadosallad med koriandercrackers

Räk- och avokadosallad med koriandercrackers, syrad rödlök och chilimajonnäs
Foto: TV4
Anders Dalbom
Anders Dalbom

Räk- och avokadosallad med koriandercrackers

35 ingredienser

45 min

Fräsch förrättssallad med avokado och räkor. Chilimajonnäs, koriandercrackers och syrad rödlök piffar upp.

Ingredienser

portioner

Räk- och avokadosallad

  • 200 g skalade räkor
  • 1 msk rödlök, finhackad (10 gram)
  • 1 msk sticklök, tunt skivad [10 g]
  • 0,5 röd spansk peppar, finhackad (10 gram)
  • 1 avokado, skuren i mindre bitar [150 g]
  • 3 klyftor vitlök, rostade i ugn i 30 minuter på 150 grader värme
  • 1 tsk limejuice [1 lime]
  • salt
  • vitpeppar
  • 3 jordärtskockor, tunt skivade och snabbt uppkokta i saltat vatten [100 g]
  • 1 morot, tunt skivad och snabbt uppkokt i saltat vatten [100 g]

Koriandercrackers

  • 8 vårrulleark
  • 3 äggulor
  • 2 msk koriander, strimlad
  • 2 msk solrosolja
  • salt
  • vitpeppar

chilimajonnäs

  • 1 äggula
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 2,5 dl solrosolja
  • 0,5 tsk citron
  • 3 msk vispgrädde
  • 2 tsk sriracha
  • salt
  • vitpeppar

Syrad rödlök

  • 8 röda steklökar (en liten rödlök)
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk ättika
  • salt
  • vitpeppar

Garnering

  • röd shisokrasse
  • lökgroddar
  • sparrisgroddar
  • ostronblad
  • korianderolja

Gör så här

Sallad

  1. Blanda samtliga ingredienser försiktigt. Smaksätt med salt och vitpeppar.

Koriandercrackers

  1. Pensla samtliga ark med äggula. Lägg på koriander på fyra ark. Salta och peppra. Lägg ihop arken två och två. Baka av arken i 150-gradig ugn i 15 minuter.

Majonnäs

  1. Blanda äggula och senap. Vispa i oljan i en jämn och fin stråle. Tillsätt citronen och grädden. Smaksätt med sriracha, salt och vitpeppar.

Syrad rödlök

  1. Skala löken och dela den på längden. Plocka ut små ”lökbåtar”. Koka dessa hastigt i saltat vatten. Blanda ihop socker och vinäger. Lägg den varma löken i ättikslagen. Salta och peppra vid behov.
  2. Lägg upp på tallrik och servera.