Temaki, svamp och tryffel
Temaki, svamp och tryffel
10 ingredienser
20 m
Temaki, svamp och tryffel är en rätt som du snabbt kommer älska om du gillar sushi.
Ingredienser
- 300 g svamp (t.ex. ostronskivling, shiitake)
- 5 ark nori
- 300 g sushiris, kokt
- 1 tsk wasabi (eller pepparrot)
- 0,5 dl majonnäs
- färsk tryffel (konserverad tryffel eller tryffelolja)
- 2 salladslökar, finskurna
- olja (eller smör till stekning)
- salt
- malen svartpeppar
Gör så här
- Stek svampen gyllenbrun, salta och peppra.
- Klipp noriarket på hälften. Lägg ett ark i handen och fyll med cirka 30 g sushiris, stryk på lite wasabi eller pepparrot och fyll på med nystekt svamp.
- Ringla över majonnäsen, hyvla över färsk tryffel eller smaksätt majonnäsen med tryffelolja eller konserverad tryffel.
- Vik ihop noriarket till en strut.