Temaki, svamp och tryffel

Temaki, svamp och tryffel
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Temaki, svamp och tryffel

10 ingredienser

20 m

Temaki, svamp och tryffel är en rätt som du snabbt kommer älska om du gillar sushi.

Ingredienser

portioner bitar
  • 300 g svamp (t.ex. ostronskivling, shiitake)
  • 5 ark nori
  • 300 g sushiris, kokt
  • 1 tsk wasabi (eller pepparrot)
  • 0,5 dl majonnäs
  • färsk tryffel (konserverad tryffel eller tryffelolja)
  • 2 salladslökar, finskurna
  • olja (eller smör till stekning)
  • salt
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Stek svampen gyllenbrun, salta och peppra.
  2. Klipp noriarket på hälften. Lägg ett ark i handen och fyll med cirka 30 g sushiris, stryk på lite wasabi eller pepparrot och fyll på med nystekt svamp.
  3. Ringla över majonnäsen, hyvla över färsk tryffel eller smaksätt majonnäsen med tryffelolja eller konserverad tryffel.
  4. Vik ihop noriarket till en strut.