Tartar på tonfisk med avokado och gurka

Tartar på tonfisk med avokado och gurka
Foto: Tv4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Tartar på tonfisk med avokado och gurka

35

4 steg att laga

15 ingredienser

30 min

Festlig och lättlagad tartar på rå tonfisk som marineras i en marinad med japansk twist. Tartaren serveras på en bädd av skivad gurka och avokado.



Ingredienser

portioner2 portioner
  • 250 g färsk tonfiskfilé, MSC-certifierad

marinad

  • 2,5 msk japansk soja
  • 2 tsk strösocker
  • 2 krm wasabi (mer om man gillar stinget)
  • 1 msk sesamolja
  • 1 limefrukt, saften
  • 2 salladslökar, mycket tunt skivade
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 2 tsk vita sesamfrön, rostade

Till servering

  • 2 avokado
  • 1 gurka
  • 1 msk vita sesamfrön, rostade
  • 2 msk krasse
  • 2 tsk sesamolja, att droppa över
  • flingsalt, peppar

Gör så här

  1. Rör samman alla ingredienser till marinaden.
  2. Finhacka tonfisken och blanda försiktigt med marinaden.
  3. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Skär i tunna skivor. Skiva gurkan tunt, gärna med mandolin.
  4. Lägg ut avokado och gurka snyggt på tallrikar. Lägg på den marinerade tartaren. Droppa över sesamoljan. Strö över sesamfrön och krasse. Salta och peppra och servera genast.