Tartar på tonfisk med avokado och gurka
Tartar på tonfisk med avokado och gurka
15 ingredienser
30 min
Festlig och lättlagad tartar på rå tonfisk som marineras i en marinad med japansk twist. Tartaren serveras på en bädd av skivad gurka och avokado.
Tips! Rätten passar fint att servera som förrätt och räcker då till fyra personer.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 250 g färsk tonfiskfilé, MSC-certifierad
marinad
- 2,5 msk japansk soja
- 2 tsk strösocker
- 2 krm wasabi (mer om man gillar stinget)
- 1 msk sesamolja
- 1 limefrukt, saften
- 2 salladslökar, mycket tunt skivade
- 1 röd chilifrukt, finhackad
- 2 tsk vita sesamfrön, rostade
Till servering
- 2 avokador
- 1 gurka
- 1 msk vita sesamfrön, rostade
- 2 msk krasse
- 2 tsk sesamolja, att droppa över
- flingsalt, peppar
Gör så här
- Rör samman alla ingredienser till marinaden.
- Finhacka tonfisken och blanda försiktigt med marinaden.
- Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Skär i tunna skivor. Skiva gurkan tunt, gärna med mandolin.
- Lägg ut avokado och gurka snyggt på tallrikar. Lägg på den marinerade tartaren. Droppa över sesamoljan. Strö över sesamfrön och krasse. Salta och peppra och servera genast.