Tartar på dovhjort med pepparrot, enbär och grönkål

koket.se
Tartar på dovhjort med pepparrot, enbär och grönkål
Sanna LindbergKlas Lindberg
Sanna LindbergKlas Lindberg

Tartar på dovhjort med pepparrot, enbär och grönkål

8 ingredienser

20 m

"Det här är små fina snacks som passar bra till glöggen. Viltköttet är så gott tillsammans med smaken från enbär och svamp." /Sanna Lindberg

Se Sanna Lindberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 blad grönkål
  • 1 dl svamp (vild t.ex. trattkantareller)
  • salt
  • svartpeppar
  • 50 g dovhjort, putsad och fint tärnat ca 5 mm (t.ex. innanlår)
  • enbär
  • kallpressad rapsolja
  • 1 bit färsk pepparrot

Gör så här

  1. Bryt grönkålen i mindre bitar, ca 5 x 5 cm. Du behöver 8 bitar. Lägg kålen i en het panna i 5 sekunder tills den ”slappnar av”. Låt svalna.
  2. Stek svampen i en het panna, smaka av med salt och svartpeppar. Låt svalna och hacka grovt.
  3. Smaka försiktigt av köttet med rivna enbär, salt, svartpeppar, kallpressad olja och svamp.
  4. Toppa kålen med lite tartar och rikligt med fint riven pepparrot.