Tartar på dovhjort med pepparrot, enbär och grönkål


Tartar på dovhjort med pepparrot, enbär och grönkål
8 ingredienser
20 m
"Det här är små fina snacks som passar bra till glöggen. Viltköttet är så gott tillsammans med smaken från enbär och svamp." /Sanna Lindberg
Se Sanna Lindberg laga receptet

Ingredienser
- 2 blad grönkål
- 1 dl svamp (vild t.ex. trattkantareller)
- salt
- svartpeppar
- 50 g dovhjort, putsad och fint tärnat ca 5 mm (t.ex. innanlår)
- enbär
- kallpressad rapsolja
- 1 bit färsk pepparrot
Gör så här
- Bryt grönkålen i mindre bitar, ca 5 x 5 cm. Du behöver 8 bitar. Lägg kålen i en het panna i 5 sekunder tills den ”slappnar av”. Låt svalna.
- Stek svampen i en het panna, smaka av med salt och svartpeppar. Låt svalna och hacka grovt.
- Smaka försiktigt av köttet med rivna enbär, salt, svartpeppar, kallpressad olja och svamp.
- Toppa kålen med lite tartar och rikligt med fint riven pepparrot.