Taboulleh med gemsalladsblad

12 röster
20 m
4-6
Taboulleh med gemsalladsblad
Foto: Tv4

Taboulleh är riktigt enkelt att laga och blir ett perfekt tillbehör till middagen.

Visa mer
20 m
4-6

Du behöver

  • 100 g hirs
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 2 citroner, saften
  • 100 g färsk bladpersilja, finhackad
  • 10 g färsk mynta, finhackad
  • 200 g tomater, finhackade
  • 2 salladslökar, i tunna skivor
  • salt
  • olivolja (jungfruolja av bästa kvalitet)
  • 1 gemsallad, bladen
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka hirs enligt anvisningar på förpackningen och låt sedan svalna.
  2. Blanda allt utom gemsalladen, smaka av och justera.
  3. Lägg gemsalladsbladen på ett fat med taboullehn ovanpå.
  4. Garnera om du vill med myntablad och pinjenötter.
  5. Servera.
4 maj 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...