• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Taboulleh med gemsalladsblad

14 röster
20 m
4-6
Taboulleh med gemsalladsblad
Foto: Tv4
20 m
4-6

Du behöver

  • 100 g hirs
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 2 citroner, saften
  • 100 g färsk bladpersilja, finhackad
  • 10 g färsk mynta, finhackad
  • 200 g tomat, finhackade
  • 2 salladslökar, i tunna skivor
  • salt
  • olivolja (jungfruolja av bästa kvalitet)
  • 1 gemsallad, bladen

Gör så här

  1. Koka hirs enligt anvisningar på förpackningen och låt sedan svalna.
  2. Blanda allt utom gemsalladen, smaka av och justera.
  3. Lägg gemsalladsbladen på ett fat med taboullehn ovanpå.
  4. Garnera om du vill med myntablad och pinjenötter.
  5. Servera.
4 maj 2019