Svamppasta med tomat och persilja

20 m
4
Spela video Svamppasta med tomat och persilja
Foto: TV4
20 m
4

Du behöver

  • 50 g torkad svamp, blötlägg
  • ca 250 g små körsbärstomater
  • 1 peperoncino (chili)
  • 2 schalottenlökar, fint hackad
  • 2 vitlöksklyftor, lätt krossade
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • salt
  • svartpeppar
  • 1,5 dl persilja, finhackad

Gör så här

  1. Under tiden som övriga ingredienser tillreds, koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull.
  2. Skär tomaterna i halvor.
  3. Hetta upp 0,25 dl olivolja i en rymlig stekpanna. Tillsätt svamp (spara lite av blötläggningsvattnet), peperoncino vitlök och lök. Låt dem fräsa på god värme tills ev. vätska ångat bort. Strö över salt och peppar. Häll i vinet och låt allt puttra i ca 5 minuter. Ta upp peperoncino som kastas.
  4. Tillsätt olivolja (ca 0,25 dl), persilja (1 dl) och tomater, låt fräsa med i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta upp vitlöken som kastas.
  5. När pastan är kokt "al dente" låt den rinna av i durkslag. Häll över pastan i pannan med svamp, tillsätt resten av olivoljan och persiljan. Blanda noga.
  6. Servera direkt med lite överströdd persilja.
Kommentera receptet

Fler goda recept