Sushistrutar
Sushistrutar
10 ingredienser
15 m + riskok
Läckra temakistrutar som fylls med rå fisk, sushiris, soja och wasabi.
Ingredienser
- 10 cm rättika
- 2 avokador
- 1 gurka (eller 2 små japanska gurkor)
- 800 g färsk fisk (t ex lax, gös, tonfisk, bläckfisk, piggvar eller räkor laxrom eller löjrom)
- 8 shisoblad
- 10 nori
- 1 sats sushiris (se receptlänk)
- 1 dl japansk soja
- 20 g wasabi
- inlagd ingefära
Gör så här
- Skala och skär rättikan fint i "julienne-stavar". Lägg stavarna i kallt vatten, gärna med några isbitar i. Slå bort vattnet vid servering. Dela noribladen i 4 delar.
- Kärna ur, skala och dela avokadorna, skär i 1 cm tjocka skivor. Ta ur kärnhuset på gurkan och skär 1 cm tjocka och 5 cm långa stavar.
- Skiva fisken. Lax och tonfisk kan gärna vara upp till 1 cm tjocka. Gös och piggvar är godare i tunnare skivor, ca 0,5 cm.
- Lägg upp fisken, skaldjuren, rommen, rättikan, gurkan, avokadorna och shisobladen på ett stort, vackert fat.
- Ta ett av noribladen och fyll med lite ris, doppa fisken i sojan och lägg på riset och lite av de andra tillbehören. Avsluta med lite wasabi och ett shisoblad. Rulla ihop strutarna, ät och njut.