Sushi tacos
Sushi tacos
32 ingredienser
1 h
Sushi tacos med krispig kyckling, lax och räkor kan snabbt bli en ny favorit för hela familjen.
Se Frida Ronge laga receptet

Ingredienser
Sushi su
- 0,5 dl risvinäger
- 1 msk strösocker
- 1 tsk salt
Sushi ris
- 4 dl rundkornigt ris
- 3 dl vatten (till kastrullen)
- 0,5 dl sushi su
Tillbehör och topping
- 4 kycklinglårfiléer
- 1 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 3 dl cornflakes
- 1 burk majs
- 2 salladslökar
- 2 hjärtsallad
- 0,25 rödkål
- 300 g färska räkor
- 200 g lax (asc certifierad eller tofu)
- 200 g enokisvamp (eller annan svamp)
- 16 ark nori
- 1 dl kewpie majonnäs (eller vanlig majonnäs)
- 20 g färsk mynta
- 30 g wasabi
- 0,5 dl rostade sesamfrön (eller furikake)
- 1 msk smör
- salt
- 0,5 dl japansk soja
- 100 g kålrotsgari (eller vanlig gari)
Kålrotsgari
- 125 g vatten
- 125 g risvinäger
- 2 g salt
- 90 g strösocker
- 80 g färsk ingefära, riven
- 200 g kålrot (svensk och ekologisk)
Gör så här
Sushi su
- Värm upp ingredienserna till sushi su på spisen, låt svalna.
Sushi ris
- Tvätta riset under kallt rinnande vatten i ca 10 minuter. Låt sedan stå och dra i kallt vatten i 30 minuter.
- Lägg riset i en tjockbottnad kastrull och häll på vattnet, täck kastrullen med plastfilm så att det täcker ordentligt runt kanterna och sätt på ett lock. Koka upp på hög värme i ca 1 minut, sänk sedan direkt värmen till lägsta temperatur när det kokat upp. Sjud under lock i ca 20 minuter.
- Stäng av värmen och låt kastrullen (med plastfilm och lock på) vila i 10 minuter.
- Lägg riset i en plastbunke och blanda försiktigt ner ca 0,5 dl sushi su med en slickepott så att riskornen separerar från varandra, men sedan klibbar ihop igen efter någon minut.
Tillbehör och topping
- Strimla kycklingen och panera i mjöl, ägg och krossade cornflakes. Grädda i ugnen ca 15–20 minuter på 200 grader.
- Lägg majsen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olja och strö över salt. Rosta majsen i ca 30 minuter medan du förbereder resten.
- Skär salladslöken fint.
- Plocka salladen i enskilda blad, skölj och torka.
- Strimla rödkål och lägg i kallt vatten.
- Skala räkorna och skär laxen i skivor och lägg på ett fat.
- Stek svampen i smör och salta sedan.
- Klipp noriarken på hälften.
- Häll av vattnet från rödkålen och servera allt i skålar med kålrotsgari eller vanlig gari, wasabi och soja.
- Fyll noriarket med ris, sesamfrön majonnäs och valfri topping. Rulla ihop noriarket till en strut och toppa med soja.
Kålrotsgari
- Koka upp vatten, risvinäger, salt och socker tills allt löst sig.
- Tillsätt sedan riven ingefära.
- Hyvla kålrot tunt med hjälp av en mandolin och lägg i en glasburk med tätslutande lock. Häll över ingefärslagen på kålroten, stäng locket och låt det marineras i minst 20 minuter. Ställ sedan i kylen.