Surströmmingslåda, Malin Söderströms recept

5 röster
1 h
1 h

Du behöver

  • 1 liten burk surströmming
  • 8-10 potatisar, kokta kalla
  • 2 gula läkar, finhackade (eller röda lökar)
  • 2-3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • vitpeppar, nymalen
  • skorpmjöl
  • smör

Gör så här

  1. Rensa surströmmingen och skär den i bitar. Skär potatisen i skivor.
  2. Varva strömming, potatis och lök i en smord eldfast form. Översta lagret skall vara potatis. Vispa ihop ägg, mjölk och mjöl och smaksätt med vitpeppar. Häll äggstanningen över strömmingen, potatisen och löken. Strö över med skorpmjöl och lägg på några smörklickar. Grädda i 175 grader varm ugn tills äggstanningen stelnat (ca 45 min ).
  3. Servera med smält smör.
17 augusti 2017