Stekta nektariner med fetaost och bacon
Stekta nektariner med fetaost och bacon
10 ingredienser
20 min
Sommarens absolut godaste sallad i den perfekta balansen mellan sött och salt. Servera som enkel lunch eller till grillat!
Ingredienser
- 1 förp bacon [140 g]
- 4 nektariner
- 1 gul lök
- 1 förp babyspenat [ca 65 g]
- 6 msk pumpakärnor, rostade
- 150 g fetaost
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar, nymald
Gör så här
- Sätt ugnen på grilleffekt och 250 grader. Lägg ut baconskivorna på en plåt och ugnsstek dem frasiga och gyllene. Låt baconet rinna av på ett hushållspapper.
- Dela och kärna ur nektarinerna, skär sedan i klyftor. Stek klyftorna runt om i lite olivolja i en medelvarm stekpanna. Ta upp och låt vila på en tallrik.
- Rengör pannan, häll i lite olivolja och värm den på medelvärme. Skala och skiva löken och stek den gyllene i några minuter. Vänd in först spenaten så att den blir lätt tillagad och sedan nektariner och pumpakärnor.
- Smula över fetaosten och krydda med salt och peppar. Ringla till sist över lite färsk olivolja och stänk över lite rödvinsvinäger.