Stekta nektariner med fetaost och bacon

Stekta nektariner med fetaost och bacon
Foto: Lennart Weibull
Mathias Dahlgren
Mathias Dahlgren

Stekta nektariner med fetaost och bacon

10 ingredienser

20 min

Sommarens absolut godaste sallad i den perfekta balansen mellan sött och salt. Servera som enkel lunch eller till grillat!

Ingredienser

  • 1 förp bacon [140 g]
  • 4 nektariner
  • 1 gul lök
  • 1 förp babyspenat [ca 65 g]
  • 6 msk pumpakärnor, rostade
  • 150 g fetaost
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar, nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grilleffekt och 250 grader. Lägg ut ba­conskivorna på en plåt och ugnsstek dem frasiga och gyllene. Låt baconet rinna av på ett hushållspapper.
  2. Dela och kärna ur nektarinerna, skär sedan i klyftor. Stek klyftorna runt om i lite olivolja i en medelvarm stekpanna. Ta upp och låt vila på en tallrik.
  3. Rengör pannan, häll i lite olivolja och värm den på medelvärme. Skala och skiva löken och stek den gyllene i några minuter. Vänd in först spenaten så att den blir lätt tillagad och sedan nektariner och pumpa­kärnor.
  4. Smula över fetaosten och krydda med salt och pep­par. Ringla till sist över lite färsk olivolja och stänk över lite rödvinsvinäger.