
Mat i sommartid
I hyllade kocken Mathias Dahlgrens nya kokbok är det fullt fokus på den ljusa tiden av året. Semesterfrukosten, brygglunchen, drinkarna med tilltugg, grillmiddagar och fester under ljumma sommarkvällar, midsommar- och kräftkalas, det hembakade, sommarens bär, skörde- och svampfester och odlandet.
Men boken spänner över en längre tid än bara sommaren – från dagen efter Valborg när brasan slocknat och knopparna brister på björken, till när kvällarna börjar mörkna igen och båten måste upp ur sjön. Det är den tiden då det börjar bli dags att tända i brasan, dra på sig raggsockorna och njuta av en kantarelltoast och ett glas rött. Men innan dess, se först till att njuta av allt det goda som sommarköket och ljuset bjuder på!
Recept från boken
Fler tips!

Så lyckas du med fläskfilé
Vilken innertemperatur gäller och vilka är fläskfiléns bästa smakkompisar?
Sponsrat innehåll
Äntligen helg - 24 goda recept!
Kockarnas allra smarrigaste middagstips

Pulled pork
Lyxmiddagen som sköter sig själv i grytan.

Redaktionens alkoholfria favoriter
Här tipsar vi om redaktionens bästa alkoholfria alternativ - bara för man inte dricker alkohol behöver man inte dricka vatten!

Lyxa till det i helgen med Stefan Ekengren
Traditionell husmanskost med massa smak - perfekt till helgmiddagen!