Enkel kycklingkebab
Enkel kycklingkebab
18 ingredienser
45 min
Mattias Dahlgrens variant på kycklingkebab är ett måste i sommar. Enkelt, gott och perfekt att njuta av utomhus. Du måste testa!
Ingredienser
Kyckling
- 1 kg kycklinglår (urbenade med skin)
- 10 klyftor vitlök
- 4 msk olivolja
- 4 pitabröd (tunna)
- 2 limefrukter
- salt
- svartpeppar, nymald
Sallad
- 3 tomater
- 1 isbergssallad
- 1 silverlök
- 1 röd chilifrukt (spansk peppar)
- olivolja
- salt
- svartpeppar, nymald
Harissayoghurt
- 4 dl turkisk yoghurt (10 %)
- 3 msk harissa (på tub)
- salt
- svartpeppar, nymald
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Klipp kycklingen i mindre bitar. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Olja in botten på en ugnsform. Lägg kyckling och vitlök i formen, salta och peppra.
- Blanda runt och ugnsstek tills kycklingen är gyllene och frasig, i cirka 30 minuter. Rör om några gånger under tiden.
- Skär bröden i fyra tårtbitar vardera. Lägg dem i en form och häll den nystekta kycklingen och stekskyn med vitlöksklyftorna över. Låt svalna lite.
- Blanda yoghurt och harissa i en liten skål, smaka av med salt och peppar.
- Skär tomat och sallad i grova bitar och lägg i en skål. Skala och skiva löken tunt och skär även chilin tunt. Lägg i skålen och häll på lite olivolja, krydda med salt och peppar och blanda hastigt runt.
- Toppa salladen med harissayoghurten. Pressa lime över kycklingen och toppa med flingsalt. Ställ fram på bordet och njut i goda kamraters lag.