Mathias spaghetti bianco

mattias spaghetti bianco
Foto: Lennart Weibull
Mathias Dahlgren
Mathias Dahlgren

Mathias spaghetti bianco

9 ingredienser

15 min

En busenkel pastarätt som funkar perfekt som lätt sommarmiddag. Mattias gör rätten väldigt fräsch med inslag av crème fraîche och citron!

Ingredienser

portioner
  • 500 g spaghetti
  • salt (till kokning)

”Såsen”

  • 12 msk crème fraîche
  • 8 msk parmesanost, riven
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 citron, rivet skal
  • 50 g färsk basilika, skuren
  • salt
  • svartpeppar, nymald

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet i rejält saltat vatten – 1 rågad msk salt per liter vatten.

  2. Blanda de kalla ingredienserna i en serveringsskål.
  3. Häll av pastan och vänd in den i såsen så att allt blandas väl. Servera omgående, rätten går inte att värma med gott resultat.