Hummer naturell

6 röster
20 min
2
Hummer naturell
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Svensk hummer är i en klass för sig och är godast att njuta naturell. Lyxa till det och bjud någon du tycker om på en riktig gourmetmåltid!

Visa mer
20 min
2

Du behöver

  • 2 humrar à ca 500 g
  • 5 l vatten
  • 2 dl grovt havssalt
  • 3 sockerbitar
  • 1 dl mörkt öl
  • 1 msk dillfrö eller 1 knippe krondill

Gör så här

  1. Koka upp vatten, salt, socker och dillfrö. Lägg i hummern.
  2. Tillsätt öl när vattnet kokat upp igen. Låt koka 10-12 minuter.
  3. Låt hummern kallna i spadet och låt sedan stå 24 timmar i kylskåp.
29 september 2010

laddar fler recept

Laddar fler recept