Sparrissoppa med rökt laxtartar

Sparrissoppa med rökt laxtartar
Foto: TV4

Sparrissoppa med rökt laxtartar

Av: Judy - Åland

Från: Halv åtta hos mig

23 ingredienser

ca 45 m

Len sparrissoppa med smakrik laxröra på åländskt svartbröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök, hackad
  • 450 g sparris
  • salt
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 2 dl vatten
  • cayennepeppar
  • svartpeppar
  • muskot
  • 1 dl vispgrädde

Topping

  • ca 0,35 dl vispgrädde
  • 1 tsk parmesanost, fint riven
  • 1 tsk citron, fint riven

Laxtartar

  • 200 g rökt lax, skivad
  • 0,5 citron, saften
  • 1 msk gräslök, hackad
  • 1 msk dill, hackad
  • 50 g majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 30 g kapris, hackad
  • 1 dl olivolja
  • vitpeppar, nymald
  • 4 skivor åländsk svartbröd

Gör så här

Soppa

  1. Fräs löken mjuk i smör på låg värme ca 10 minuter.
  2. Tillsätt därefter sparris och stek med i ca 5 minuter. Häll sedan i resterande ingredienser.
  3. Låt puttra på låg värme 5-10 minuter. Mixa och sila.

Topping

  1. Vispa ihop alla ingredienser fluffigt och toppa på soppan.

Laxtartar

  1. Rör samman alla ingredienser, smaka av med vitpeppar. Klicka upp på svartbröd.