• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Sparris- och räktoast med gratinerad getost

17 röster
40m
4

Smörtstekt toast, med vit sparris och räkor, serveras med gratinerad chèvre med tomatmarmelad och valnötter.

Dryckesförslag: Prosecco.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken
40m
4

Du behöver

Sparris- och räktoast

  • 4 skiva surdegstoast
  • 1 msk smör
  • 16 bit vit sparris
  • 32 skalade räkor
  • 2 äggvitor
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm salt
  • 2 msk majonnäs
  • 1 citron
  • 4 dillkvistar
  • 1 avokado
  • ca 4 msk skagenröra

Gratinerad getost

  • 4 skiva chèvre, ca 1,5 cm tjocka
  • 4 tsk honung, flytande
  • 8 msk tomatmarmelad
  • 50 g valnötter
  • crostini

Gör så här

  1. Sparris- och räktoast
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär bort kanterna på toasten.
  3. Stansa gärna ett hjärta ur varje skiva och stek toasten lätt i smör.
  4. Lägg toasten på en plåt och lägg på 4 sparrisbitar samt 8 skalade räkor per toast.
  5. 
Vispa 2 äggvitor hårt.
  6. Därefter skall äggvitan kryddas med ett kryddmått cayennepeppar och ett kryddmått salt.

  7. Blanda 2 msk majonnäs tillsammans med de hårt vispade äggvitorna.
  8. Lägg blandningen på toasten och gratinera ca 5–7 minuter.
  9. Skala och skiva avokadon och lägg på tallriken tillsammans med en citronklyfta.
  10. Garnera toasten med en dillkvist och klicka ut en klick skagenröra vid sidan av.
  11. Gratinerad getost
    Sätt ungen på 250 grader.
  12. Lägg varje ostskiva i en liten portionsgratinform så alla får varsin liten skål.
  13. Häll över en tsk honung på respektive ostskiva och lägg på några valnötter.
  14. Lägg 2 msk tomatmarmelad runt osten.
  15. Gratinera i 5 minuter.
  16. Serveras direkt med crostinikex.
19 december 2017