Sommartårta i glas med jordgubbar och brynt smör

40 m
10 glas
Sommartårta i glas med jordgubbar och brynt smör
Foto: Jessica Frej

Servera sommartårtan i glas, det blir både snyggt och enkelt till buffébordet! Glutenfri tårtbotten med brynt smör, färska jordgubbar, grädde och citronmeliss. Helt ljuvligt!

Tips! Hinner du inte baka egen tårtbotten, köp en på bageriet och dra sen lite nymalen kardemumma över tårtbotten i samma veva som du häller på smöret.

21 maj 2017
40 m
10 glas

Du behöver

Tårtbotten

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl majsmjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk kardemumma

Fyllning

  • 150 g smör
  • 1,5 kg jordgubbar
  • 1 l grädde
  • citronmellis, flaggor eller dyligt till dekoration

Gör så här

  1. Tårtbotten
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker med elvisp i 5 minuter. Tillsätt majsmjöl, vaniljsocker och kardemumma.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform på ca 20x30 cm.
  4. Häll i smeten i formen och grädda i ugnen i 20 minuter och låt sen svalna.
  5. Montering
    Skär kakan i tio bitar och lägg i tio glas.
  6. Bryn smöret. Lägg 1 msk brynt smör på varje tårtbottenbit i glasen.
  7. Skiva jordgubbarna och fördela i glasen. Vispa grädden och fördela i glasen. Dekorera och servera!
Kommentera receptet

Fler goda recept