Sommarrulle

POPULÄRT
koket.se
Sommarrulle
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Sommarrulle

17 ingredienser

1 h

Vårfest, student eller bara njuta av att kunna ses igen? Här tipsar Erik om ett lite annorlunda tilltugg som förgyller buffébordet, nämligen rispappersrullar med risnudlar, shizoblad, räkor, dill och en härlig dipp vid namn nuoc cham mam.

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 200 g skalade räkor, delade på längden stekta i salt och vitpeppar
  • salt
  • vitpeppar
  • 200 g glasnudlar, färdiga
  • 50 g gurka, urkärnad och riven
  • 50 g morot, riven
  • 50 g spetspaprikor, i tunna skivor
  • 10 g dill, finhackad
  • 30 g salladslök, gröna delen
  • 8-12 rispapper
  • shisoblad
  • 15 g jalapeño, rostad

Dipp

  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 thaichilifrukt, tunt skivade
  • 20 ml strösocker
  • 1 limefrukt, juice
  • 60 ml fisksås

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dippsåsen. Låt den gärna stå ett tag innan servering, helst en timme.
  2. Dela räkorna på längden och stek i salt och vitpeppar.
  3. Koka glasnudlarna enligt instruktionerna på förpackningen.
  4. Kärna ur gurkan och riv den samt moroten. Skiva spetspaprikan i tunna skivor.
  5. Finhacka dill och skiva den gröna delen på salladslöken.
  6. Blötlägg rispappret så det blir mjukt. Lägg i räkor, grönsaker och nudlar i rispappret och rulla ihop tight som en vårrulle. Servera med dippsåsen.