Bruschetta med ruccolakräm
Bruschetta med ruccolakräm
12 ingredienser
10 min
En god bruschetta blir ännu mumsigare med Ernsts egen ruccolakräm.
Ingredienser
- 1 baguette
- 150 g rucolasallad
- 150 g Västerbottensost
- 2 dl solroskärnor
- 2 klyftor vitlök (efter smak)
- 1 knippe rädisa (för garnering)
- 1 citron
- 2 msk honung
- 1,5 dl olivolja
- 2 msk vit balsamvinäger
- 1 dl lagrad ost, riven
- peppar, från kvarn
Gör så här
- Skär baguetten i skivor ca 3 cm tjocka. Grilla sedan brödskivorna på grillen tills de får en fin grillyta på varje sida.
- Lägg ruccolan i skål. Hacka vitlöken i bitar och tillsätt till ruccolan.
- Tillsätt olivoljan, solrosfrön, salt, vit balsamvinäger, honung och blanda.
- Tillsätt 150g riven västerbottenost och saften från en halv citron. Tillsätt även sesten (det yttersta skalet) från en halv citron. Blanda och smaksätt med peppar från kvarn.
- Mixa allt med en stavmixer till en kräm. Lägg en klick av krämen på brödet och garnera med skivade rädisor.