Bruchetta med ruccolakräm

Bruchetta med ruccolakräm
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Bruchetta med ruccolakräm

18

12 ingredienser

10 min

En god bruschetta blir ännu mumsigare med Ernsts egen ruccolakräm.

Ingredienser

portioner
  • 1 baguette
  • 150 g rucolasallad
  • 150 g Västerbottensost
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 klyftor vitlök (efter smak)
  • 1 knippe rädisor, för garnering
  • 1 citron
  • 2 msk honung
  • 1,5 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 dl riven stark ost
  • peppar, från kvarn

Gör så här

  1. Skär baguetten i skivor ca 3 cm tjocka. Grilla sedan brödskivorna på grillen tills de får en fin grillyta på varje sida.
  2. Lägg ruccolan i skål. Hacka vitlöken i bitar och tillsätt till ruccolan.
  3. Tillsätt olivoljan, solrosfrön, salt, vit balsamvinäger, honung och blanda.
  4. Tillsätt 150g riven västerbottenost och saften från en halv citron. Tillsätt även sesten (det yttersta skalet) från en halv citron. Blanda och smaksätt med peppar från kvarn.
  5. Mixa allt med en stavmixer till en kräm. Lägg en klick av krämen på brödet och garnera med skivade rädisor.