Sojamarinerad lax på spett

4 röster
4
Sojamarinerad lax på spett
Foto: TV4

Snabblagat men mycket lyxigt. Sojamarinera laxen och servera på japanskt vis med sushiris, soja, wasabi och grönsaker. Gott till är riven rättika och fint strimlade rädisor.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g laxfilé, benfri
  • 2 msk sesamfrö
  • 1 vit rättika
  • några rädisor

Marinad:

  • 4 msk kinesisk soja
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk wasabi

Sås:

  • 1 dl japansk soja
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk wasabi

Till servering:

  • sushiris, kokt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär bort skinnet från laxen och ta bort alla småben. Skär därefter i 2 cm tjocka strimlor. Rör ihop kinesisk soja, sesamolja, ingefära, socker och wasabi till marinaden. Lägg i laxstrimlorna. Lägg grillspetten i blöt i vatten.
  2. Sås: Rör samman japansk soja, socker och wasabi.
  3. Torka av laxen. Trä upp laxen på pinnar. Grilla laxen någon minut på var sida. Strö över sesamfröna.

Laddar fler recept...