Snabbrimmad lax med krämig dillpotatis och fänkålssallad

25 m
4
Spela video Snabbrimmad lax med krämig dillpotatis och fänkålssallad
Foto: TV4
25 m
4

Du behöver

Lax

  • 600 g laxfilé av hög kvalitet, mittbiten
  • salt

Krämig dillpotatis

  • 600 g potatis, skalad och kokt
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl dill, grovhackad
  • 0,5 färskpressad citron
  • salt

Fänkålsallad med senap

  • 1 fänkål
  • 1 knippe rucola
  • 1 knippe senapsört
  • 1 msk grovsenap
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk matolja
  • 1 tsk vinäger
  • salt och svartpeppar

Garnering

  • dill
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Lax
    Skiva laxen i tunna bitar salta och låt stå ca 20 minuter. Torka av laxen innan servering.
  2. Krämig dillpotatis
    Koka upp crème fraiche och potatis. Smaka av med citron och salt. Lägg i dillen precis vid servering. Om den blir tjock så späd ev med lite vatten.
  3. Fänkålsallad med senap
    Skiva fänkålen tunt på mandolin och blanda ihop med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
Kommentera receptet

Fler goda recept