Snabbrimmad lax med krämig dillpotatis och fänkålssallad

32 röster
25 m
4

En riktig klassiker, här lagad på Tom Sjöstedts vis. Rimmad lax med kokt potatis i krämig dillsås samt senapsdressad fänkålssallad. 

Tänk på att välja lax som går att äta rå (eller frys den minst 48 h innan tillagning).

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

Lax

  • 600 g laxfilé av hög kvalitet, mittbiten
  • salt

Krämig dillpotatis

  • 600 g potatis, skalad och kokt
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl dill, grovhackad
  • 0,5 färskpressad citron
  • salt

Fänkålsallad med senap

  • 1 fänkål
  • 1 knippe rucola
  • 1 knippe senapsört
  • 1 msk grovsenap
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk matolja
  • 1 tsk vinäger
  • salt och svartpeppar

Garnering

  • dill
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Lax
    Skiva laxen i tunna bitar salta och låt stå ca 20 minuter. Torka av laxen innan servering.
  2. Krämig dillpotatis
    Koka upp crème fraiche och potatis. Smaka av med citron och salt. Lägg i dillen precis vid servering. Om den blir tjock så späd ev med lite vatten.
  3. Fänkålsallad med senap
    Skiva fänkålen tunt på mandolin och blanda ihop med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
18 mars 2017

Laddar fler recept