Snabb potatis- och avokadosallad med citronette

59 röster
30 m
6-8
Snabb potatissallad med avokado och ruccola
Foto: Kamilla Jönvik

Snabb, enkel och underbart god potatissallad med krämig avokado, smakrik ruccola och fräsch citronette. Perfekt som tillbehör till alla typer av rätter.

Välj en fast potatissort som inte blir mjölig vid kokning.

Visa mer
30 m
6-8

Du behöver

Potatissallad:

  • 1 kg potatis
  • 3 avokado, mellanstora
  • 65 g ruccolasallad

Citronette:

  • 4 msk olivolja
  • 1 citron, mellanstor, både saft och finriven zest

Till servering:

  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 15 färska basilikablad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär i ca 4x4 cm stora bitar. Koka dem i saltat vatten ca 15 minuter så att de bara blir precis mjuka. Häll av kokvattnet och låt svalna några minuter.
  2. Rör ihop olivolja, citronsaft och finriven citronzest i en skål till citronetten.
  3. Ta ur kärnorna, halvera och skiva avokadorna.
  4. Arrangera ruccola, potatis och avokado på ett fat och ringla citronetten över. Strö flingsalt och färskmald svartpeppar över och dekorera med basilikablad. Servera direkt.
9 maj 2019

Laddar fler recept...