• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Smörstekta kantareller

Smörstekta kantareller
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Smörstekta kantareller

3 steg att laga

4 ingredienser

20 m

Det här är ett väl beprövat gammalt recept på hur man steker gula kantareller för bäst smak. Servera svampen på en bit rostat bröd så har du en förrätt som är lika enkel som fantastisk!

läs mer
Kökets kurser
Pauls kurs blomkål

Skapa magi med grönsaker!

Gå Paul Svenssons onlinekurs >>

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 dl gula kantareller (färska)
  • 2 msk smör
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Rensa kantarellerna noga, borsta dem och skär större svampar i mindre bitar.
  2. Lägg den kalla svampen i en gjutjärnspanna, hetta upp och låt vätskan som bildas ånga bort.
  3. När all vätska är borta, lägg i smör och stek svampen under fem minuter. Krydda med salt och peppar.