Smördegspizza med sill, potatis och jordärtskocka
Smördegspizza med sill, potatis och jordärtskocka
12 ingredienser
30 min
Perfekta pizzan att göra på påskens rester som sill, potatis och ost. Med smördeg som botten går det rekordsnabbt att sno ihop!
Se Paul Svensson laga receptet

Ingredienser
- 1 smördeg (kyld på rulle)
- 1 ägg
- 1 dl crème fraîche
- 3-4 cm färsk ingefära
- 200 g kokt potatis
- 200 g jordärtskocka, tvättad
- 80 g Västerbottensost, riven
- 100 g matjessill
- 100 g rucolasallad
- kallpressad rapsolja
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 215 grader, varmluft. Ställ in en plåt så att den hinner bli varm.
- Rulla ut smördegen. Vispa upp ägget. Pensla hela smördegen med ägget. Nagga degen med en gaffel.
- Skala och finriv ingefäran. Blanda ingefäran med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
- Skär potatisen i skivor. Skär jordärtskockan i tunna skivor (behåll skalet på). Fördela crème fraiche-blandningen över smördegen. Toppa med potatis, jordärtskocka och riven västerbottensost.
- Lägg över smördegen, men bakplåtspapper under, på den varma ugnsplåten.
- Grädda ca 10-14 minuter i ugnen.
- Skär matjessillen i mindre bitar.
- Ta ut och toppa med matjessill, rucola och kallpressad rapsolja.
Glöm inte att matsortera skal från ingefäran för en hållbar matlagning, och njut av din frasiga pizza. /Köket-redaktionen