Skogschampinjonssoppa med krus på sidfläsk

POPULÄRT
Skogschampinjonssoppa med krus på sidfläsk
Foto: TV4

Skogschampinjonssoppa med krus på sidfläsk

Av: Niclas - Falköping

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

45 m

Krämig svampsoppa på skogschampinjon toppad med rökt sidfläsk och crème fraiche.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Soppa

  • 1 gul lök
  • 250 g skogschampinjoner
  • 1 msk smör
  • 7 dl nötbuljong, gärna hemkokt
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 dl mjölk
  • salt
  • peppar

Servering

  • 150 g sidfläsk
  • 8 skivor surdegsbröd
  • extralagrad ost, gärna Biskop Premium
  • crème fraîche
  • sallad (eller spenat)

Gör så här

  1. Skala och hacka löken och dela ner svampen. Lägg undan lite svamp till dekoration. Fräs lök och svamp i en kastrull tillsammans med smöret så det blir gyllene och fint.
  2. Slå i buljongen, grädden och vinägern och låt koka upp. Mixa soppan slät. Slå i kall mjölk precis innan servering och mixa soppan luftig. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sidfläsket hackas oerhört fint (som knappnålshuvuden), knaperstek och låt torka på bakplåtspapper. Vid behov får man torka kruset extra i ugnen på 120 grader så att det blir riktigt knaprigt.
  4. Till toasten tar man två skivor surdegsbröd, lägger rikligt med ost emellan och gräddar i våffeljärn. Toasten skärs ren från kanter.
  5. Servera soppan tillsammans med toasten och toppa med kruset, crème fraiche, de sparade svamparna och lite gröna blad.