Parmaskinka med svampröra

Foto: Lars Paulsson
Parmaskinka med svampröra
9 ingredienser
Skinka och stekt svamp är en klassisk kombination. Lime syrar upp anrättningen och passar utomordentligt bra till de här smakerna.
Ingredienser
- 12-16 skivor parmaskinka eller basturökt skinka
- 500 g rensad blandsvamp
- 2 schalottenlökar
- 2 klyftor vitlök
- 1 dl färska örter
- 2 msk olivolja
- ev limefrukt, saft av
- salt
- peppar
Gör så här
- Skär stora svampar i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
- Hacka örterna grovt.
- Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna. Stek svamp, lök och vitlök ca 5
- minuter eller tills all vätska kokat bort. Smaka av med salt och peppar.
- Fördela skinkan på tallrikar och toppa med svampen. Pressa lite
- lime över.