Skarvskav med krämiga kantareller

koket.se
Skarvskav med krämiga kantareller
Foto: TV4
Michael Björklund KK2023
Michael Björklund KK2023

Skarvskav med krämiga kantareller

15 ingredienser

30 min

Michael Björklund gästar Nyhetsmorgon och bjuder på skarvskav med krämiga kantareller, potatisstomp och lingon.

Se Michael Björklund laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Skarvskav

  • 500 g skarvkött, kokt och plockat
  • 4 msk smör
  • 1 gul lök
  • 4 dl kantareller
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk persilja, hackad
  • salt
  • peppar

Rårörda lingon

  • 2 dl lingon
  • 1 dl strösocker

Potatisstomp

  • 500 g potatis, skalad
  • ca 100 g smör
  • salt
  • svartpeppar (från kvarn)
  • persilja

Gör så här

Skarvskav

  1. Bryn skarven i en stekpanna på medelvärme med hälften av smöret.
  2. Lyft upp köttet och håll det varmt.
  3. Skala och hacka löken.
  4. Dra svampen i mindre bitar.
  5. Fräs lök och svamp i resterande smör i 3–4 minuter.
  6. Lägg tillbaka skarven samt häll över grädden och låt koka ihop.
  7. Smaka av med salt samt peppar och strö över persilja.
  8. Servera med potatisstomp och rårörda lingon.

Rårörda lingon

  1. Lägg rensade lingon i en bunke. Tillsätt socker och rör om tills sockret löser sig.

Potatisstomp

  1. Koka potatisen.
  2. Stompa sedan potatisen och blanda i smör, salt och peppar.
  3. Avsluta med lite persilja på toppen.