Skagenröra med wasabi

NYHET
Skagenröra med wasabi
Foto: Angelica Söderberg
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Skagenröra med wasabi

11 ingredienser

20 min

En enkel men alldeles ljuvlig förrätt på nyårsafton! En krämig skagenröra som blir extra god med wasabi. Servera röran i salladsblad och du har perfekt mingelmat eller att servera som förrätt!

Stolt sponsor IKEA

Ikea tipsar - allt för jul och nyår!
Sponsrat
Ikea nyår

Ikea tipsar - allt för jul och nyår!

Duka upp till en härlig jul- eller nyårsmiddag. Hos Ikea hittar du alla tillbehör!

Läs mer

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

4 - 6 portioner
  • 300 g skalade räkor, i lag
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 tsk wasabipasta (tillsätt mer om du önskar mer hetta)
  • 1-1,5 msk dill, finhackad
  • 1 limefrukt, zest och lite saft
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Servering

  • 2 gemsalladshuvuden
  • gräslök, finskuren
  • sesamfrön (chilisesamfrön)

Gör så här

  1. Sila räkorna och klappa bort överflödig väska med hushållspapper.
  2. Vänd ihop majonnäs, crème fraîche, wasabipasta, finhackad dill, limezest och lite limesaft i en bunke.
  3. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Låt stå i kylskåp fram till servering.

Servering

  1. Plocka fina blad av gemsalladen och lägg i kallt vatten.
  2. Torka sedan av salladsbladen.
  3. Klicka skagenröra på salladsbladen och toppa med finskuren gräslök samt chilisesamfrön.