Siris sillklämma på matjes

6 röster
20 min
4
Siris sillklämma på matjes
Foto: TV4
4 portioner

Du behöver

  • 2 förp hela matjessillfiléer (à 200 g)
  • 600 g potatis, kokta
  • 1 knippe rädisa
  • 1 rödlök
  • 1 knippe gräslök
  • 50 g smör
  • 4 tunnbröd
  • 2,5 dl crème fraîche
  • 1 ask krasse
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Häll av matjessillen väl. Skär i mindre bitar på snedden.
  2. Skala och skiva potatisen. Skiva rädisorna (ta gärna med lite blast om den är späd och fin).
  3. Skala och skiva rödlök väldigt tunt. Hacka gräslöken.
  4. Bryn smöret i en liten kastrull under vispning, passa noga så att det inte bränns.
  5. Bred ut crème fraiche på tunnbröden. Toppa med potatis, sill, rödlök, rädisa och gräslök. Klipp över krasse.
  6. Avsluta med att droppa på brynt smör och mal över svartpeppar.
  7. Rulla ihop och servera.
9 maj 2020