Sillsallad på två sätt
Sillsallad på två sätt
11 ingredienser
20 m + tid i kyl
En krämig sillsallad med äpple, kokt potatis, saltgurka och gravlaxsås är alltid uppskattat till så väl jul som midsommar. Du kan dessutom enkelt göra den vegansk genom att byta sillen till kapris istället!
Se Fredrik Eriksson laga receptet

Ingredienser
- 3 sillfiléer (några salta och några inlagda)
- 2 msk kapris
- 2 msk gräslök, fint skuren
- 1 äpple
- 1 gul lök (liten)
- 1 potatis, kokt och kall
- 1 saltgurka
- 1 dl inlagda rödbetor, hackade
- 1 dl gravlaxsås (senapsås)
- salt
- vitpeppar
Gör så här
- Använd antingen sillfiléer eller kapris. Väljer du kapris så tillsätt även skuren gräslök.
- Skär ner alla ingredienser i tärningar och blanda. Låt helst dra över natten.