Sill med salsa verde, löskokt ägg och rågbröd

20 m
4
Spela video Sill med salsa verde, löskokt ägg och rågbröd
Foto: TV4
20 m
4

Du behöver

Sill

  • 400 g inlagd sill (5-minuterssill)
  • Salsa verde på dill och mynta
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe babyspenat
  • 1 knippe färsk mynta
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl matolja
  • salt

Tillbehör

  • 4 ägg
  • 200 g rågbröd
  • 1 dl matolja
  • salt
  • färskpotatis, kokt
  • färsk dill
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Sill
    Skär sillen i feta bitar. Lägg över på ett fat.
  2. Salsa verde
    Mixa allt snabbt och smaka av med salt. Ringla över sillen.
  3. Löskokta ägg
    Lägg i äggen i kallt vatten. Låt koka upp och låt koka/sjuda i ca 5 minuter. Kyl ner och skala.
  4. Rågbrödskrutonger
    Tärna rågbrödet i fina bitar. Stek krispigt i matoljan på medelvärme. Låt rinna av på hushållspapper innan servering. Smaka av med salt.
Kommentera receptet

Fler goda recept