• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Sill med salsa verde, löskokt ägg och rågbröd

Sill med salsa verde, löskokt ägg och rågbröd
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Sill med salsa verde, löskokt ägg och rågbröd

4 steg att laga

17 ingredienser

20 m

Testa en ny variant på sommarsillen - serverad med salsa verde på dill och mynta, löskokta ägg och stekta rågbrödskrutonger. Fräscht, vackert och framförallt jättegott!

Ingredienser

Sill

  • 400 g inlagd sill (5-minuterssill)
  • salsa verde (på dill och mynta)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe babyspenat
  • 1 knippe färsk mynta
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl matolja
  • salt

Tillbehör

  • 4 ägg
  • 200 g rågbröd
  • 1 dl matolja
  • salt
  • färskpotatis, kokt
  • färsk dill
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Sill
    Skär sillen i feta bitar. Lägg över på ett fat.
  2. Salsa verde
    Mixa allt snabbt och smaka av med salt. Ringla över sillen.
  3. Löskokta ägg
    Lägg i äggen i kallt vatten. Låt koka upp och låt koka/sjuda i ca 5 minuter. Kyl ner och skala.
  4. Rågbrödskrutonger
    Tärna rågbrödet i fina bitar. Stek krispigt i matoljan på medelvärme. Låt rinna av på hushållspapper innan servering. Smaka av med salt.