Senapssill med smak av whisky och dill på rågbröd

Senapssill med smak av whisky och dill på rågbröd

0

8 ingredienser

Visst kan man äta sill mer än under de klassiska högtiderna så som jul, midsommar och påsk. Stjärnkockarna Frida Ronge och Thomas Sjögren har skapat ett par riktigt utsökta och spännande rätter med sill som huvudråvara. Imponera i köket och njut ut av någon, eller flera, av dessa fint komponerade smårätter.

Ingredienser

portioner4
  • 1 burk Abba senapssill
  • 5 cl whisky (rökig)
  • 5 cl espresso (eller starkt kaffe)
  • 1 kruka dill
  • 0,5 dl grovkornig senap

Rågbröd

  • 4 skivor rågbröd
  • 50 g smör

Palsternacka

  • 200 g palsternacka

Gör så här

  1. Häll sillen i en bunke och blanda i senap, kaffe, whisky och finskuren dill.
  2. Värm en stekpanna med smör. Stek rågbrödet på båda sidor tills det känns krispigt. Toppa med lite salt.
  3. Rosta palsternackorna i ugnen på 160 grader i 20 minuter tills palsternackorna är rostade. Skär ner palsternackorna.
  4. Lägg sillen på rågbrödet, toppa med palsternacka & dill. Servera som ett tilltugg.