Satayspett med sallad och jordnötsdressing
Satayspett med sallad och jordnötsdressing
23 ingredienser
1 h
Chilimarinerad kycklinglårfilé grillas och serveras med sallad och jordnötsdressing.
Se Peter Norman laga receptet

Ingredienser
- 600 g kycklinglår, skurna i bitar
- 12 grillspett, blötlagda
Honungsvatten
- 0,5 dl vatten
- 0,5 dl honung
marinad
- 2 torkad guajillochili, i bitar
- 3-5 piri piri
- 1 cm färsk gurkmeja, skalad och skuren i bitar
- 2 färsk ingefära, skalad och skuren i bitar
- 1 stjälk citrongräs, fint skuren
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk citronsaft, färskpressad
- 1 dl thailändsk ljus soja
Jordnötsdressing
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 5 piri piri, finskurna
- 1 tsk citron, färskpressad
- 3 msk rörsocker
- 1 tsk salt
- 5-8 msk vatten
- 1 dl jordnötssmör
sallad
- 2 krukor sallad, riven
- 250 g körsbärstomater, delade
- 1 knippe salladslök, fint skuren
- 1 kruka koriander, plockad
Gör så här
Marinerad kyckling
- Mortla alla torra marinadingredienser till en slät röra och blanda samman med citronjuice och soja. Blanda marinaden med kycklingen och låt marinera i ca 20 min.
- Trä på spett och grilla i ca 15 min. Pensla på honungsvatten och grilla vidare i ca 5-10 min.
Sallad med jordnötsdressing
- Vispa samman ingredienserna till dressingen. Tillsätt sallad, tomater, salladslök och koriander.