Satayspett med sallad och jordnötsdressing

11 röster
1 h
4
Satayspett med sallad och jordnötsdressing
Foto: TV4

Chilimarinerad kycklinglårfilé grillas och serveras med sallad och jordnötsdressing.

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklinglår, skurna i bitar
  • 12 träspett, blötlagda

Honungsvatten

  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl honung

Marinad

  • 2 torkad guajillochili, i bitar
  • 3-5 piri piri
  • 1 cm färsk gurkmeja, skalad och skuren i bitar
  • 2 färsk ingefära, skalad och skuren i bitar
  • 1 stjälk citrongräs, fint skuren
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 dl thailändsk ljus soja

Jordnötsdressing

  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 5 piri piri, finskurna
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 3 msk råsocker
  • 1 tsk salt
  • 5-8 msk vatten
  • 1 dl jordnötssmör

Sallad

  • 2 krukor sallad, riven
  • 250 g cocktailtomater, delade
  • 1 knippe salladslök, fint skuren
  • 1 kruka koriander, plockad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Marinerad kyckling
    Mortla alla torra marinadingredienser till en slät röra och blanda samman med citronjuice och soja. Blanda marinaden med kycklingen och låt marinera i ca 20 min.
  2. Trä på spett och grilla i ca 15 min. Pensla på honungsvatten och grilla vidare i ca 5-10 min.
  3. Sallad med jordnötsdressing
    Vispa samman ingredienserna till dressingen. Tillsätt sallad, tomater, salladslök och koriander.
22 september 2015

Laddar fler recept...