Sashimi på skrei

Sashimi på skrei
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Sashimi på skrei

7 ingredienser

15 m

Sashimi på skrei, gröna ärtor, mynta, svartpeppar och olivolja kommer bli en riktigt smakfull förrätt.

Ingredienser

portioner
  • 200 g torskrygg (msc certifierad, eller annan vit fast fisk)
  • ca 2 msk olivolja
  • havssalt
  • ca 1 dl gröna ärtor
  • 0,5 citron, pressad saft och finrivet skal
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 2-3 kvistar mynta, finstrimlad

Gör så här

  1. Skär fisken mot lamellerna i cirka 3 mm tjocka skivor.
  2. Lägg fisken på ett fat. Ringla över olivolja, salta och lägg på ärtorna.
  3. Toppa med citronskal och citronsaft. Avsluta med peppar och mynta.