Paella a la Marinera

Paella a la Marinera
Foto: TV4

Du behöver

  • 2 st medelstora gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 6 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 4 dl ris
  • 8 dl hönsbuljong
  • 1 paket saffran
  • 1 tsk salt
  • 4 krm vitpeppar
  • 3 krm cayennepeppar
  • musslor
  • havskräftor
  • tigerräkor eller stora räkor
  • 3 st paprikor (gul, röd och grön)
  • ärtor
  • 1 citron

Gör så här

  1. Borsta musslorna.
  2. Släng öppna musslor.
  3. Hacka löken och pressa vitlöken.
  4. Fräs löken i två msk olja i en gryta och slå på vinet.
  5. Lägg i musslorna, lägg på locket och låt koka tills alla musslor öppnat sig.
  6. Ta upp musslorna och lägg på en tallrik.
  7. Spar spadet till riset.
  8. Fräs riset med saffran, cayennepeppar och vitlök i två msk olja.
  9. Tillsätt musselspad och hönsbuljong.
  10. Koka 20 minuter.
  11. Strimla paprika och hacka tomaterna.
  12. Fräs paprika, tomatbitar och ärter i två msk olja i en panna.
  13. Blanda i räkor, musslor, paprika, tomatbitar och ärtor.
  14. Placera kräftorna på rätten med stjärtarna utåt.
  15. Garnera med citronklyftor.
Kommentera receptet

Fler goda recept