Paella a la Marinera

10 röster

En läcker skaldjursklassiker som är en fröjd för såväl ögat som munnen.

Vintips från Sana och Kristian
Santa Ana Viognier 73874 77.-

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


Visa mer

Du behöver

  • 2 medelstora gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 4 dl ris
  • 8 dl hönsbuljong
  • 1 förp saffran
  • 1 tsk salt
  • 4 krm vitpeppar
  • 3 krm cayennepeppar
  • musslor
  • havskräftor
  • tigerräkor eller stora räkor
  • 3 paprikor (gul, röd och grön)
  • ärtor
  • 1 citron

Gör så här

  1. Borsta musslorna.
  2. Släng öppna musslor.
  3. Hacka löken och pressa vitlöken.
  4. Fräs löken i två msk olja i en gryta och slå på vinet.
  5. Lägg i musslorna, lägg på locket och låt koka tills alla musslor öppnat sig.
  6. Ta upp musslorna och lägg på en tallrik.
  7. Spar spadet till riset.
  8. Fräs riset med saffran, cayennepeppar och vitlök i två msk olja.
  9. Tillsätt musselspad och hönsbuljong.
  10. Koka 20 minuter.
  11. Strimla paprika och hacka tomaterna.
  12. Fräs paprika, tomatbitar och ärter i två msk olja i en panna.
  13. Blanda i räkor, musslor, paprika, tomatbitar och ärtor.
  14. Placera kräftorna på rätten med stjärtarna utåt.
  15. Garnera med citronklyftor.
14 november 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept