Sallad med knaperstekt rökt sidfläsk, brynta kantareller och pressgurka

Sallad med knaperstekt rökt sidfläsk, brynta kantareller och pressgurka
Foto: Mattias Larsson

Kombination knaprigt sidfläsk och brynta kantareller är en riktig höjdare. Här serverade tillsammans med sallad på en härlig brunch - mums!

2 juli 2017

Du behöver

  • 200 g rökt sidfläsk (i bit)
  • 300 g kantareller
  • 200 g blandade små salladsblad
  • 200 g strimlade valfria sommargrönsaker
  • 3 msk god olivolja
  • 2 msk pressad citronjuice
  • olivolja
  • smör
  • flingsalt

Pressgurka

  • 0,5 gurka
  • salt

Lag

  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten

Gör så här

  1. Börja med pressgurkan. Blanda samtliga ingredienser till lagen i en kastrull och koka upp. Kyl ner.
  2. Skala gurkan och skiva den. Salta gurkan och lägg den i en sil ca 30 minuter.
  3. Blanda gurkan i den kalla lagen och låt den marinera i minst 1 timme.
  4. Tärna och knaperstek sidfläsket. Lägg det på ett dubbelvikt hushållspapper.
  5. Ansa och stek kantarellerna i olivolja och smör till fin brynt färg. Smaka av med salt.
  6. Blanda grönsaker och bladsallad med citronjuicen och olivoljan. Smaka av med flingsalt.
  7. Lägg upp salladen på ett fat och fördela sidfläsket och kantarellerna ovanpå. Häll av gurkan och toppa salladen med den.
Kommentera receptet

Fler goda recept