Sallad med knaperstekt rökt sidfläsk, brynta kantareller och pressgurka

Sallad med knaperstekt rökt sidfläsk, brynta kantareller och pressgurka
Foto: Mattias Larsson
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Sallad med knaperstekt rökt sidfläsk, brynta kantareller och pressgurka

14 ingredienser

Kombination knaprigt sidfläsk och brynta kantareller är en riktig höjdare. Här serverade tillsammans med sallad på en härlig brunch - mums!

Ingredienser

  • 200 g rökt sidfläsk (i bit)
  • 300 g kantareller
  • 200 g blandade små salladsblad
  • 200 g valfria sommargrönsaker, strimlade
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft, pressad
  • olivolja
  • smör
  • flingsalt

pressgurka

  • 0,5 gurka
  • salt

Lag

  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten

Gör så här

  1. Börja med pressgurkan. Blanda samtliga ingredienser till lagen i en kastrull och koka upp. Kyl ner.
  2. Skala gurkan och skiva den. Salta gurkan och lägg den i en sil ca 30 minuter.
  3. Blanda gurkan i den kalla lagen och låt den marinera i minst 1 timme.
  4. Tärna och knaperstek sidfläsket. Lägg det på ett dubbelvikt hushållspapper.
  5. Ansa och stek kantarellerna i olivolja och smör till fin brynt färg. Smaka av med salt.
  6. Blanda grönsaker och bladsallad med citronjuicen och olivoljan. Smaka av med flingsalt.
  7. Lägg upp salladen på ett fat och fördela sidfläsket och kantarellerna ovanpå. Häll av gurkan och toppa salladen med den.