Blomsterkrans midsommar person

Så gör du snabba midsommarkransen!

Vingliga, för stora och spretiga - ja så kan oftast en krans till midsommar se ut. Men vi har knepet hur du snabbt och enkelt binder en vacker, stadig sommarkrans!

Panik - 5 kransar ska bindas... och snart börjar dansen vid midsommarstången! Kransarna blir lätt både vingliga och för stora... och dikena gapar tomma på sommarblommor. Så här binder du bästa midsommarkransen i bara tre steg!

Tips är att köpa en bukett färdiga blomster på affären - och sedan plocka blåbärsris och knipsa enstaka blommor ur sommarkrukorna på balkong och altan. 

1. Låt blåbärsriset vara grunden till din krans. Riset är fluffigt och stabilt och enkelt att lägga omlott och få kvistarna att "haka i varandra".

2. Ta en tråd (gärna ståltråd) och måtta på huvudet. Knyt ihop tråden till en ring och utgå ifrån den när du binder kransen. 

3. Lägg många blåbärskvistar och vira fast längs med tråden. Stick in lite blommor och blad här och där medans du binder. När du gått varvet runt så provar du kransen och fäster sista trådsnutten. (Man kan även sticka in lite blommor i efterhand i riset och kila fast bland grenarna och under tråden).

Tips! Med det stabila blåbärsriset så slokar inte kransen alls lika lätt i sommarvärmen. Vill du hålla den fräsch några timmar, lägg den i en påse och spraya vatten. Ställ den kallt, gärna i kylskåp tills du ska använda den.

Pssst. Fråga markägaren om lov innan du klipper blommor och blåbärsris inne på någons privata mark.