I samarbete med Zeta

Rostade vaxbönor med mandel

1 röst
30 m
4
Rostade vaxbönor med mandel
Foto: Zeta

Ugnsrostade vaxbönor med flingsalt och krispiga mandelflarn. Passar utmärkt som tillbehör till kött, kyckling och fisk eller som ett lättare tilltugg.

För fler inspirerande recept från Zeta, klicka här!

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 500 g färska vaxbönor eller haricots verts
  • 50 g flagad mandel
  • 2-3 msk Zeta olivolja
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rensa bönorna genom att ta bort blomfästet. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja. Sätt in i ugnen så att bönorna blir mjuka och får färg och salta.
  3. Rosta mandeln i en stekpanna med en gnutta olivolja så att de blir gyllenbruna.
  4. Lägg upp bönorna och strö mandeln över. Ringla gärna på lite extra olivolja.
15 december 2016
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept