Rostade vaxbönor med mandel

4 röster
30 m
4
Rostade vaxbönor med mandel
Foto: Zeta

Zeta Extra jungfruolivolja Classico har en fyllig olivsmak som följs av en mild eftersmak. Perfekt till matlagning!

Zeta Extra jungfruolivolja Classico produkt NY
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g vaxbönor (eller haricots verts)
  • 50 g mandelspån
  • 2-3 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • salt
  • peppar, nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rensa bönorna genom att ta bort blomfästet. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja. Sätt in i ugnen så att bönorna blir mjuka och får färg och salta.
  3. Rosta mandeln i en stekpanna med en gnutta olivolja så att de blir gyllenbruna.
  4. Lägg upp bönorna och strö mandeln över. Ringla gärna på lite extra olivolja.
15 december 2016