Rostade kikärtor med spiskummin och blomkål

6 röster
30 m
4
Rostade kikärtor med spiskummin och blomkål
Foto: Tv4

Det här ser ju så nyttigt ut att man tror att det ska bli tråkigt. Men ni kan vara lugna, smaken går alltid först i mitt kök och det här är supergott! Recept ur kokboken "hur lätt som helst" av Jessica Frej -Harper Collins

Tips! Är du supen på en krämig sås till? Mosa 100 g getost utan "kanter" med 2,5 dl grekisk yoghurt, 1 tsk citronpeppar och 1 tsk honung.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 2-3 blomkålshuvuden
  • 2 burkar kikärtor
  • 1 dl mandelspån
  • 0,5 dl olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 citron
  • 1 påse bladspenat, á 65 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela blomkålen i buketter och skölj kikärtorna.
  3. Blanda blomkål, rapsolja, spiskummin, salt och kikärtor på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Rosta i ugnen ca 15 minuter så blomkålen är mjuk. Addera mandelspånen och rosta 5 minuter till.
  5. Blanda med spenaten. Pressa över citron och servera.
2 september 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept