Rostad spetskål, grönkål och svartkål

29 röster
25 m
10-12 bufféportioner

Att rosta kål i ugn är ett suveränt sätt att göra kålen lite mildare och sötare i smaken. Tillsammans med rostade mandlar och torkade aprikoser blir det här en utmärkt rätt att duka fram på buffén.

Visa mer
25 m
10-12 bufféportioner

Du behöver

  • 400 g spetskål
  • 2 krukor grönkål
  • 1 kruka svartkål
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 50 g sötmandel
  • 100 g torkade aprikoser

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Ansa och skär kålen i bitar. Häll över olja och tillsätt salt. Knåda kålen med händerna ca 5 minuter. Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper och rosta kålen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  2. Skålla, skala och grovstrimla mandeln. Rosta den i en stekpanna på medelvärme tills den är knaprig och börjar få färg. Strimla aprikoserna.
  3. Toppa kålen med mandel och aprikoser och servera.
28 oktober 2017

Laddar fler recept