Rostad spetskål, grönkål och svartkål

Rostad spetskål, grönkål och svartkål
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Rostad spetskål, grönkål och svartkål

39

3 steg att laga

7 ingredienser

25 m

Att rosta kål i ugn är ett suveränt sätt att göra kålen lite mildare och sötare i smaken. Tillsammans med rostade mandlar och torkade aprikoser blir det här en utmärkt rätt att duka fram på buffén.

Ingredienser

portioner10 - 12 bufféportioner
  • 400 g spetskål
  • 2 krukor grönkål
  • 1 kruka svartkål
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 50 g sötmandel
  • 100 g torkade aprikoser

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Ansa och skär kålen i bitar. Häll över olja och tillsätt salt. Knåda kålen med händerna ca 5 minuter. Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper och rosta kålen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  2. Skålla, skala och grovstrimla mandeln. Rosta den i en stekpanna på medelvärme tills den är knaprig och börjar få färg. Strimla aprikoserna.
  3. Toppa kålen med mandel och aprikoser och servera.
TIPS!
läs mer
Pasta med mangold, parmesan och valnötter

Laga mat på nyårsresterna

Ta tillvara på alla rester i kylskåpet - massor av tips!

Läs mer