Rostad spetskål, grönkål och svartkål

26 röster
25 m
10-12 bufféportioner

Att rosta kål i ugn är ett suveränt sätt att göra kålen lite mildare och sötare i smaken. Tillsammans med rostade mandlar och torkade aprikoser blir det här en utmärkt rätt att duka fram på buffén.

Visa mer
25 m
10-12 bufféportioner

Du behöver

  • 400 g spetskål
  • 2 krukor grönkål
  • 1 kruka svartkål
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 50 g sötmandel
  • 100 g torkade aprikoser

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Ansa och skär kålen i bitar. Häll över olja och tillsätt salt. Knåda kålen med händerna ca 5 minuter. Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper och rosta kålen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  2. Skålla, skala och grovstrimla mandeln. Rosta den i en stekpanna på medelvärme tills den är knaprig och börjar få färg. Strimla aprikoserna.
  3. Toppa kålen med mandel och aprikoser och servera.
28 oktober 2017

laddar fler recept

Laddar fler recept