Rostad spetskål, grönkål och svartkål

25 m
10 - 12 bufféportioner
25 m
10 - 12 bufféportioner

Du behöver

  • 400 g spetskål
  • 2 krukor grönkål
  • 1 kruka svartkål
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 50 g sötmandel
  • 100 g torkade aprikoser

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Ansa och skär kålen i bitar. Häll över olja och tillsätt salt. Knåda kålen med händerna ca 5 minuter. Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper och rosta kålen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  2. Skålla, skala och grovstrimla mandeln. Rosta den i en stekpanna på medelvärme tills den är knaprig och börjar få färg. Strimla aprikoserna.
  3. Toppa kålen med mandel och aprikoser och servera.
Kommentera receptet

Fler goda recept