Rökig margherita med scamorza

Rökig margherita med scamorza
Foto: Sandra Mastio
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Rökig margherita med scamorza

8

4 steg att laga

10 ingredienser

En klassisk margherita sitter aldrig fel! Här får den sin rökiga smak från den rökta osten Scamorza. Tomatsåsen räcker till fler än en pizza.

Ingredienser

portioner1 pizza

Tomatsås

  • 1 förp san marzanotomater, hela
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 msk olivolja

Rökig margherita

  • 1 pizzadeg
  • 1 dl av tomatsåsen
  • 1 dl scamorzaost, tärnad
  • olivolja
  • 0,5 buffelmozzarella
  • basilika

Gör så här

  1. Krossa tomaterna med handen, smula ner oreganon och blanda med resterande ingredienser.
  2. Baka ut degen och bred ut såsen. Lägg på scamorzan.
  3. Baka pizzan i ugnen på högsta värme, på en förvärmd pizzasten längst ner i ugnen. Grädda tills osten smält och kanterna är lätt brända och botten (lyft och kolla) är ordentligt bakad.
  4. Avsluta med att pensla kanterna med olivolja och bryt över buffelmozzarellan. Toppa med några basilikablad.