Rödtunga med vitvinssås

Rödtunga med vitvinssås_01
Foto: Tv4

Rödtunga med vitvinssås

Av: Jeanette - Varberg

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

30 m

Rödtunga med vitvinssås och kokt potatis är en rätt som alltid passar, både till vardag och fest.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 800 g rödtungafilé
  • salt
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 30 g smör
  • 2 msk vetemjöl, till redning
  • 2 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • ca 800 g potatis, kokt
  • 1 broccoli, kokt
  • 100 g räkor
  • 1 citron, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg den saltade fisken dubbelvikt i en ugnsfast smord form och häll över 1 dl vin. Ställ sedan in i ugnen och täck med ett bakplåtspapper, cirka 15 minuter.
  2. Smält smöret i en kastrull, rör i mjölet och vispa i resten av vinet, vatten, grädde och buljong. Koka några minuter, häll sedan såsen över fisken och ställ i ugnen igen i 2-3 minuter.
  3. Lägg upp på tallriken tillsammans med kokt potatis och broccoli och garnera med räkor och citron.